​Teringat Rasulullah SAW.

😊😊😊Bila aku tak suka pada rasa makananku, aku teringat pada baginda Muhammad yang pernah meletakkan batu pada keliling perutnya untuk menahan lapar. 

Bila aku merasa pakaianku hanya sedikit, aku teringat pada baginda Muhammad yang hanya punya 2 helai baju seumur hidupnya. 

Bila aku merasa tidak nyaman akan tempat pembaringan ku, aku teringat pada baginda Muhammad yang tidur hanya beralas pelepah kurma dan kain kasar dalam hidupnya. 

Apabila aku menjadi begitu pelit untuk memberi dan berbagi dengan orang lain, aku teringat pada baginda Muhammad yang pernah memberi segala-galanya sehingga dia hampir tiada apa-apa untuk dirinya. 

Bila aku fikir betapa miskinnya hidupku, aku teringat pada baginda Muhammad yang begitu cinta pada orang miskin dan ingin bersama si miskin di syurga, beliau menaikkan semangatku.

Bila aku kecewa pada mereka yang banyak menyakiti aku, aku teringat pada baginda Muhammad yang sentiasa memaafkan siapa saja yang berbuat jahat padanya. 

Bila aku berfikir tentang mereka yang membenci aku, aku teringat pada baginda Muhammad yang sentiasa berdoa untuk orang-orang yang telah menghinanya. 

Bila orang lain tidak berterima kasih pada tiap kebaikan yang aku lakukan pada mereka, aku teringat pada baginda Muhammad yang mengingatkan aku bahwa ganjaran yang hebat hanya dari Allah SWT. 

Bila tiada siapa menyayangi aku, aku teringat pada baginda Muhammad yang mencintaiku semenjak beribu tahun dulu.

Apabila aku berfikir betapa sengsaranya hidupku, aku teringat pada baginda Muhammad yang menempuh segala kelelahan hidup demi nikmat iman dan Islam pada ummatnya yang dicintai dan itu adalah sebuah kekuatan dahsyat yang menggairahkanku. Assalaamu ‘alayka yaa Rasulullaah… 

Assalaamu ‘alayka yaa Habiballaah😢😢😢… 

SUNGGUH… KAMI SANGAT MENCINTAI DAN MERINDUIMU YAA NABIYUNAA MUHAMMAD… BERIKAN SYAFA’ATMU UNTUK KAMI YAA RASULULLAH 😢😢😢…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s